Μνημόσυνα

Το Γραφείο Τελετών Σπύρος Οικονομόπουλος διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στην τέλεση μνημόσυνων.

Αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με συνέπεια, ακούει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και φροντίζει για όλα όσα χρειάζεστε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ – ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οργάνωση Τελετής Μνημόσυνου

Από τα πιο σημαντικά μνημόσυνα που τελούνται στη μνήμη ενός ανθρώπου είναι το μνημόσυνο 40 ημερών. Η ακολουθία του συγκεκριμένου μνημόσυνου αποτελεί κομμάτι της Θείας Λειτουργίας. Κάποιες φορές μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κοιμητήριο, συνήθως όμως λαμβάνει χώρα εντός κάποιου ναού. Ουσιαστικά μας υπενθυμίζει ότι ο θάνατος το σώματος δεν συνεπάγεται θάνατο στην ψυχή, στρέφοντας το νου προς την ανάσταση νεκρών. Πέρα από τα μνημόσυνα των 40 ημερών, υπάρχουν και αυτά που τελούνται στις τρεις ημέρες, στις εννιά, στο εξάμηνο και στο χρόνο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα μνημόσυνα κατέχει το κόλλυβο, το οποίο έχει συμβολικό χαρακτήρα: Όπως το σιτάρι πέφτει στη γη και φυτρώνει ξανά δυνατότερο, έτσι και ο άνθρωπος πέφτει στο χώμα μέχρι να βρει τις δυνάμεις του και να αναστηθεί. Ακόμη, στο μνημόσυνο χρησιμοποιείται ένα πρόσφορο, ένα μπουκάλι λάδι, ένα μπουκάλι Νάμα Βυζαντινό, στολισμός για το τραπέζι, τρεις λαμπάδες, καρβουνάκια, θυμίαμα και μια εικόνα του εκλιπόντα.

Το Γραφείο Τελετών Σπύρος Οικονομόπουλος διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στην τέλεση μνημόσυνων.

Αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με συνέπεια, ακούει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και φροντίζει για όλα όσα χρειάζεστε. Με έδρα τον Πειραιά και εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματά μας και στεκόμαστε στο ύψος της κάθε περίστασης, υπεύθυνα και επαγγελματικά.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

Καλέστε μας τώρα για να οργανώσουμε το μνημόσυνο των αγαπημένων σας προσώπων!